Complete Badkamerrenovatie te Ridderkerk

Zoals gebruikelijk zijn we eerst een kijkje op locatie gaan nemen. Immers, voor een prettige samenwerking is een eerste kennismaking wel zo belangrijk. We luisteren goed naar de specifieke wensen en onderzoeken de huidige situatie. Hoe ligt de oude badkamer erbij? Zijn er nog extra werkzaamheden nodig? Daarnaast kunnen we op basis van ons meetwerk ter plaatse een complete bestelling maken bij onze leveranciers.

 

Sloopwerk

Na alle voorbereidingen brak eindelijk de dag aan dat we met de badkamer renovatie mochten beginnen. Eerst gaan we alles slopen, d.w.z. de oude tegels op wanden en vloer loswrikken en alles tezamen met het sanitair afvoeren in extra stevige afvalzakken. Hoogstpersoonlijk brengen we al het afval naar het milieupark voor verdere afvalverwerking. 

 

Een volgende dag was het de beurt aan onze installateurs om naar Ridderkerk te rijden. Aan de hand van de zorgvuldig opgestelde werktekeningen zijn ze de aan- en afvoerleidingen gaan omleggen en de elektriciteit opnieuw gaan inrichten. 

 

Tegels plaatsen

's Anderdaags hebben we onze tegelzetter op pad gestuurd met achterin enige zakken zandcement (voor de vloer), vochtbestendige badkamerstuc (voor de wanden) en kimband (voor alle hoeken) ter voorbereiding van het tegelwerk. Hierbij heeft hij ook enig timmerwerk moeten verrichten voor het maken van een nis in de doucheruimte.

 

Enige dagen daarna is hij weer op weg gegaan maar nu met in de auto zeven pakken Roma Grafite 60x60 en 18 pakken Masterstone Silver 60x120. Laatstgenoemde is een mat gepolijste keramische A-klasse tegel van 8 mm dik met de prachtige looks van echt natuursteen.

 

Extra mooi is dat het gaat om een gerectificeerde tegel, hetgeen wil zeggen dat-ie aan alle kanten strak is afgezaagd. Daarmee verkrijg je supersmalle voegen en tegelwerk met een uiterst moderne uitstraling.  Ook de Italiaanse Roma Grafite is gerectificeerd. Het betreft een antracietkleurige marmerlooktegel van 9 mm dik met als belangrijkste kenmerk de hoge antislipwaarde van R9. Wel zo belangrijk in een natte ruimte. 

 

Met beide tegels heeft onze tegelzetter weer prachtig tegelwerk afgeleverd. Het betegelen van badkamers en toiletten is immers niet eenvoudig. Je werkt in een kleine ruimte met veelal tal van lastige en tijdrovende hoekjes zoals het nisje in de doucheruimte waar ook profielen in zijn aangebracht. Je wilt bijvoorbeeld niet dat hier water kan blijven liggen. Daarnaast vragen ook alle leidingen en aansluitingen veel accuratesse van onze tegelzetter bij het snijden van de tegels. Eenzelfde nauwkeurigheid die hij ook heeft moeten toepassen bij het voltooien van het tegelwerk, dat wil zeggen alles dichtvoegen. Hij heeft hiertoe de Sopro DF10 Designvoeg toegepast in de kleuren Antraciet (voor de vloer) en Grijs (wanden) en -kitten langs de naden.

 

Inrichting

Na al het tegelen mocht onze installateur in Ridderkerk opdraven voor het installeren van al het hardware. Hij heeft de douchewand en verwarming geplaatst als ook al het sanitair aangebracht behoudens de afvoer die de tegelzetter reeds had gemonteerd. Ter voltooiing heeft onze installateur her en der nog de kitspuit gehanteerd en alles uiteraard grondig getest.