Premium Badkamerrenovatie te Zwijndrecht

Zoals altijd gaan we eerst een en ander op locatie bezichtigen. We maken dan nader kennis met de opdrachtgevers, meten alles op wat er moet gebeuren en inventariseren de specifieke wensen. Op basis van al deze informatie stellen we een definitieve offerte op en zodra we een deal hebben gaat het balletje rollen. We gaan de tegels en alle materialen bestellen plus het gewenste sanitair en de nodige elektra. Tegelijkertijd zorgt onze afdeling planning ervoor dat op de juiste - voor de opdrachtgever geschikte - dag onze man op pad wordt gestuurd met een volgeladen auto.

 

Breekwerk

De eerste echte stap in de badkamer renovatie is natuurlijk het breken van de oude tegels en sanitair. Deze badkamer kende nog een in onbruik geraakt bidet en een muurtje dat in de weg stond. Nadat al het puin was geruimd mocht het bouwplan uit de doeken. Het eerst aan de beurt was het leidingwerk. Je moet dan denken aan het verplaatsen van de aan- en afvoerleidingen en de elektra. Hier moest ook een waterreservoir worden geïnstalleerd met de daarbij horende ombouw. 

 

Loft Taupe

Eindelijk kon vervolgens dan het tegelwerk beginnen. Onze man heeft eerst overal een primer aangebracht om vocht op afstand te houden en te voorkomen dat de tegels slechts zullen hechten. Daarna is hij gestart met het betegelen van de muren. Twee verschillende soorten tegels heeft hij hierop aangebracht.  De zandkleurige Loft Taupe en een decortegel. De Loft Taupe is een 30,4 bij 61 cm grote, gerectificeerde tegel uit Italië die voorzien is van een heerlijk warm decor.  De decortegel die je op de achterwand ziet van het toilet en douche is de Gemona Italia. Een hoogwaardige wandtegel van 31 bij 62 cm, gerectificeerd en 10 mm dik. 

Daags later was de vloer aan de beurt. De bronskleurige 60x60'er is de Tau Corten. Een prachtige metallic look tegel vol schakeringen. De zeer trendy Tau Corten is mat afgewerkt en kent een antislipwaarde van R9 hetgeen 'm uitstekend geschikt maakt voor een natte ruimte.

Zowel voor wanden als vloer heeft onze tegelzetter een design voegmiddel toegepast in een tevoren door de opdrachtgever bepaalde kleur.

 

Installatie

De volgende fase betrof het installeren van al het sanitair en verlichting. Met professionele hand heeft onze man de inloopdouche, wastafel, badkamermeubel en verwarming geïnstalleerd om alles hierna uitgebreid te testen.

 

Slot

We hebben de puntjes op de i gezet met enig schilderwerk van de muren, het plaatsen van de dorpel en het kitten langs alle naden.