Badkamer en toilet te Klaaswaal

Als gebruikelijk zijn we eerst een kijkje gaan nemen op locatie. We hebben kennis gemaakt met de opdrachtgever en goed gekeken wat er te doen stond. Het resultaat is een doorwrocht werkplan met definitieve keuzes voor welke tegels en sanitair waar precies moeten komen.  Aan de hand hiervan kunnen we alle bestellingen plaatsen en alle werkzaamheden inplannen.

 

Voorbereiding 

Ter voorbereiding zijn we het eerst aan de slag gegaan met de muren en de ombouw van de stortbak. Aansluitpunten voor aan- en afvoer zijn opnieuw geïnstalleerd en in het geval bij de douche weggewerkt onder een gestort vloertje. Verder zijn ook de elektriciteitsleidingen voor de lichtpunten verlegd naar de juiste plek. Vervolgens mocht onze tegelzetter aan de slag voor in totaal 42 m² tegelwerk.

 

Icon Smoke 60x60

Uiteraard kwamen eerst de muren aan bod. De Icon Smoke is een populaire betonlook tegel uit de Beste Koop-serie, een serie tegels die uitblinken in prijs/kwaliteit. Gerectificeerd, krasbestendig en hygiënisch. De keramische Icon die voorzien is van een unieke betonlook decor is 0,9 mm dik, mat afgewerkt  en geschikt voor vloer en wand. Een dergelijke kwaliteitstegel zet zich vanzelfsprekend makkelijk naar de hand van onze tegelzetter. 

 

Marna Concrete Antracite 60x60

Ook voor de vloer was gekozen voor een betonlook tegel. Italiaanse allure, zo kun je de donkerder Marna wel samenvatten. Deze 8,5 mm dikke, mat afgewerkte tegel onderscheidt zich vooral in de subtiele schakeringen die 'm aanwezig laat zien zonder opdringerig te worden. De R-waarde - de gladheidswaarde - is 10 hetgeen inhoudt dat-ie buitengewoon geschikt is voor natte ruimtes

 

Sanitair

Na plaatsing van alle tegels kon enkele dagen later onze man aan het werk met het sanitair en andere objecten. Alles was op tijd geleverd zodat de planning geen enkele gevaar opliep. Voor het toiletgedeelte heeft hij de stortbak, het wandcloset en het fontein geïnstalleerd. En voor de douche, de douchewanden, doucheset en  afvoergoot. Na de montage van de radiator hoefde hij enkel nog zorg te dragen voor de badkamermeubels en de wastafels.

 

Afwerking

De badkamer is afgewerkt met enige schilderwerk van wanden plus plafond. Met de kitspuit kwam deze prachtige badkamer tot voltooiing.