Comfort Deal te Zwijndrecht met 33m² tegels

Overeenkomstig met onze aanpak zijn we eerst een kijkje op locatie gaan nemen. We maken nadere kennis met de opdrachtgever, controleren of alle gemaakte keuzes definitief zijn en verzorgen een zorgvuldige opmeting. We willen immers alles zo accuraat mogelijk kunnen bestellen. 

 

Voorbereiding

Voor deze badkamerrenovatie hoefden we niet al te veel capriolen uit te halen met bijvoorbeeld omleggingen van leidingwerk etc. Feitelijk ging het meer om een upgrade van de oude badkamer. Daarvoor moest wel al het oude sanitair waaronder een invalidentoilet eruit maar de oude tegels hoefden niet verwijderd te worden. Met het oog daarop hebben we geadviseerd eerst als voorstrijkmiddel een quartz primer aan te brengen zodat de nieuwe tegels beter zullen hechten. 

 

Loft

Na droging van de primer konden we een aanvang maken met het tegelen. De Loft is een prachtige serie zacht ogende cementlook tegels van de gerenommeerde Italiaanse tegelbakker EnergieKer. Een serie van gerectificeerde tegels, verkrijgbaar in verschillende formaten, van 30x60 tot 120x270, meerdere diktes en een zestal fraaie kleuren. 

 

White en Ash

De tegel die je op onderstaande foto's aan de wanden ziet is de lichtste variant, de Loft White in het formaat 30x60. Negen millimeter dik is deze uiterst lichtgrijze tegel. Op de vloer zie je een andere variant in hetzelfde formaat, de Loft Ash. Om het onderscheid tussen beide varianten te benadrukken heeft onze tegelzetter voor de wanden een lichtgrijs gekleurd voegmiddel toegepast en op de vloer een voegmiddel van dezelfde kleur als de tegel: steengrijs 

 

Sanitair

Een volgende dag was het moment aangebroken om de badkamer te voorzien van al het sanitair. Onze man heeft een nieuwe toilet en doucheset geïnstalleerd als ook de wastafel, douchewand en afvoergoot. Tevens kon de spiegel aan de wand en de verlichting aangesloten. Na het schieten van onderstaande foto's moest-ie nog wel het stopcontact monteren als ook de verlichting boven de spiegel.

 

Het slotakkoord van de badkamerrenovatie werd gegeven door onze schilder die de wanden en het plafond een fris verfje heeft gegeven.