Badkamerrenovatie te Hendrik-Ido-Ambacht

Als gebruikelijk zijn we eerst langs geweest voor een kennismaking en inventarisatie. Opdrachtgever had behoorlijk last van lekkage dus enige haast was geboden. Geen probleem natuurlijk. We zijn in het weekend langs geweest om alles op te meten en na akkoord op de begroting, enkele dagen later begonnen met het oude tegelwerk weg te breken. Uiteraard met volledige inachtneming van de overige ruimtes en vloer. Breekwerk levert veel stof op, dus nemen we alle maatregelen om het stof binnen de perken te houden.

 

Stonemood White 60x60

De Stonemood is een meer dan een buitengewone tegel voor de wand en vloer van badkamers. Een 8 mm dikke keramische tegel (gerectificeerd!) die met name uitblinkt in haar slijtvastheid (PEI4) en een ragfijne marmerlook tekening die zich fraai op de achtergrond houdt.

 

Plaatsing

Alvorens met het tegelwerk te starten, moesten we nog enige loodgieterswerk verzetten. We hebben de lekkage bij de wastafel en wc verholpen, de riolering vernieuwd en een nieuwe douchegoot gemonteerd.

Hierna was het tijd om de tegellijm en -snijder erbij te pakken voor het plaatsen van 4,5 m² Stonemood White. Een accurate klus die nogal bemoeilijkt wordt door de beperkte bewegingsruimte, maar voor onze tegelzetter een koud kunstje.

Na plaatsing hoefde hij enkel nog de kitspuit erbij te pakken om het tegelwerk te voltooien. Met het opnieuw plaatsen van het sanitair kwam deze fijne haastklus tot een prachtig einde.