Toilet renovatie te Dongen

Uit onze voorbeschouwingen kwam geen bijzonderheden naar boven. We vroegen ons wel af of we de leiding naar het fonteintje niet in de muur konden wegwerken, maar die muur leende er zich niet toe. 

 

Voorbereiding

Het eerste wat onze jongens te doen stonden was slopen. Alle sanitair moesten ze loskoppelen en alle tegels eruit bikken. We hebben ze afvalzakken meegegeven waarin ze alles kwijt konden en het adres van het milieupark in de buurt waar ze de zakken heen konden brengen. 

 

 

Vervolgens stond er enig timmerwerk op het programma. De stortbak moest weggewerkt worden in een ombouw. Geen probleem natuurlijk. Een varkentje dat we vaak genoeg wassen.

 

Tegelwerk

Eindelijk mochten nu de tegels uit hun verpakking. Opdrachtgever was (op afspraak) vanuit Dongen naar onze showroom gereden en had er drie verschillende tegels uitgezocht. Voor de achterwand was gekozen voor de Holos Shadow uit de Kainos-serie. Dit is een antracietkleurige decortegel van 29,5 bij 59,5 cm voorzien van de looks van tegelstroken en een natuurstenen uitstraling. Voor de vloer is gekozen voor de basisuitvoering: de Kainos Shadow. Deze tegel van Colorker meet 59,5 bij 59,5 cm.

 

Voor de overige wanden was de keuze gevallen op een andere tegel van Italiaanse makelij: de Biophilic van de fabrikant Pastorelli.  Een 30 bij 60 cm grote beigekleurige, matte tegel die zowel op de wand als vloer geplaatst kan worden. Gerectificeerd uiteraard en van de hoogste kwaliteit. 

 

Na het tegelwerk (inclusief hoekprofielen) hebben we in alle hoeken kit aangebracht en was het moment aangebroken om het sanitair aan te sluiten. Een hardstenen fontein met kraangat links, de Amador toiletkraan van geborsteld staal en een 'waste' plus sifon in dezelfde uitvoering. Tevens hebben we een toiletrolhouden gemonteerd en natuurlijk het toiletset, bestaande uit de stortbak met een bedieningspaneel en het toilet zelve. Deze is rimless, dus minder aanslag, en is voorzien van een soft-close zitting.

 

We zijn blij dat onze jongens tussen het werk door de tijd hebben gevonden enige leuke foto's te maken, van hoe ze het toilet hebben en hoe ze het toilet hebben achtergelaten.