Basic Deal Badkamerrenovatie te Ridderkerk

Zoals gewoonlijk gaan we voor de renovatie van de badkamer en toilet niet over een nacht ijs. We kijken eerst naar de huidige situatie, maken een inventarisatie van alle wensen en gaan aan de slag met het verzamelen van alle benodigde materialen.

 

Voorbereiding

Het eerste wat ons te doen stond was om beide ruimtes klaar te maken voor de renovatie. Al het tegelwerk en sanitair moest eruit en in de meegebrachte afvalzakken naar het nabijgelegen milieupark.  Dergelijk breekwerk geeft natuurlijk enig overlast maar die houden we tot het minimum beperkt. We beschermen de vloer en letten goed op de spreiding van stof.

 

Opbouw 

De volgende stap was het opbouwen van de nieuwe badkamer en het toilet. Leidingen en aansluitpunten moesten verlegd worden of vernieuwd, en we zijn flink aan het werk geweest met het verlagen van het plafond. Daarin moesten lichtpunten komen voor de inbouwspots en een aansluitpunt voor de luchtafvoer. Het toilet tenslotte hebben we voorzien van een opbouw voor de inbouw van het duoblok.

 

Tegelwerk

Met de voorbereiding achter de rug, konden eindelijk de tegels mee naar Ridderkerk. Iets van 25 pakken Alexis New Grey hebben we hier op wand en vloer aangebracht. Een 9 mm dikke 60x60 porseleinen tegel die voorzien is van een solide antislip laag en een prachtig steenlook decor. Voorafgaande de plaatsing hebben we in alle hoeken kimband aangebracht tegen de vochtwerking. Hierop hebben we ons leveling systeem erbij gepakt voor smetteloos tegelwerk, alles met behulp van een vochtwerende lijm en voegmiddel in de kleur grijs.

 

Sanitair

Na droging van al het tegelwerk was het tijd voor de afwerking en inrichting. We hebben alle naden dichtgekit en de schilderkwast erbij gehaald voor het plafond. Tegelijkertijd zijn we aan het werk gegaan met de installatie van al het sanitair waaronder de inloopdouche, de doucheset, het fontein (plus kraan en sifon, de radiator etc. Voorts kon ook de elektra aangesloten worden.