Badkamerrenovatie + Wc-renovatie te Zwijndrecht

Als altijd zijn we ook voor dit project eerst op bezoek gegaan voor kennismaking en een inventarisatie van de nodige materialen en de uit te voeren werkzaamheden. Tijdens dergelijke bezoeken slagen we er altijd in om ons een beeld te vormen van hoe het eindresultaat eruit gaat zien. Twee klussen stonden hier op het programma: de renovatie van de badkamer boven en die van het toilet beneden. Gelukkig was hiervoor veel tijd ingepland, want die was hard nodig.

 

Voorbereiding

 

Het eerste wat ons te doen stond, was natuurlijk het breekwerk. Het oude sanitair en tegels hebben we met vereende krachten weggebroken en naar beneden afgevoerd voor een tripje naar het nabijgelegen milieupark. De tweede fase betreft de wederopbouw. Zo moest er een opbouw voor het duoblok gemaakt worden als ook nieuwe wanden aangezien de oude in een erbarmelijke staat verkeren plus een enkele nis. Daarnaast was er ook het nodige leidingwerk (water en elektra) te doen. We hebben deze fase afgesloten met het storten van een vloer in beide ruimtes.

 

Tegelwerk

Twee tegels stonden hier op het programma. De Flatiron Jeko 60x60 en de 30,5 bij 60,5 grote New Beton Light Grey. Eerstgenoemde is een prachtige, gerectificeerde tegel die in elk opzicht een perfect voorbeeld vormt voor de momenteel zeer populaire industrial look. Metallook ook wel roestlook genoemd dankzij de looks van geërodeerd metaal. De tweede soort is afkomstig uit de welbekende Beste Koop-collectie. Een betonlook tegel van de betere soort. Met beide tegels hebben onze jongens een fraai staaltje tegelwerk afgeleverd, vochtwerend uiteraard dankzij een vochtbestendige lijm en dito voegmiddel.

 

Sanitair

Na afwerking van het tegelwerk (dichtvoegen en afkitten) zijn we aan de slag gegaan met het inmiddels gearriveerde sanitair. Badkamermeubel, radiator en duoblok kregen hun plekje als ook de spiegel. Tegelijkertijd waren de armaturen binnengekomen zodat we gelijk de verlichting mee konden nemen bij de afronding van het project: het schilderen van het plafond.

 

NB: 

Zowel het toilet als de badkamer zijn geleverd en gerenoveerd als Comfort Deal, de all-in deal met de beste prijs/kwaliteitverhouding.