Badkamerrenovatie te Amstelveen

Overeenkomstig onze standaard werkwijze zijn we eerst de situatie gaan inspecteren. We kijken naar wat er gedaan moet worden, vragen om een extra bevestiging van de gemaakte keuzes en meten alles zorgvuldig op. Op basis van onze ervaringen kunnen we terug op kantoor de bestellingen doen en alle werkzaamheden inplannen. Fijn, want ook wij hoeven geen rekening te houden met andere partijen. Daarbij kunnen we met een strakke planning de overlast zo beperkt mogelijk houden.

 

Breekwerk

Voor de eerste fase moest er even de beuk erin en alles weggebroken en afgevoerd worden. We trachten dit te doen zonder al teveel lawaai en stof voor de andere ruimtes. Vooral het verwijderen van de badkuip was een stevig karwei.

 

Voor de volgende stap pakken we het bouwplan erbij. We zijn hier eerst aan de slag gegaan met het verleggen van de aan- en afvoerleidingen als ook de elektra. Daarbij moest er een inbouw geconstrueerd worden voor het duoblok als ook een tussenwand met daarin een nis. Na al dit timmer- en loodgieterswerk kon dan eindelijk de voorbereiding voltooid worden met het aanbrengen van het kimband en het primeren van alle wanden.

 

Evoque

We zijn begonnen met de wandtegels. De lichtgekleurde tegel die je op onderstaande foto's ziet is de Tassero Bianco, een zeer populaire gerectificeerde tegel van 60 bij 60 cm met als belangrijkste kenmerk een subtiel uitgevoerde steenlook die bijdraagt aan optimale natuurgetrouwheid. Ook op de wanden vind je de Evoque Grey. Dit is een prachtige 75 bij 75 cm grote tegel uit een indrukwekkende serie metallook tegels. Een echte blikvanger die we hier daags later ook op de vloer hebben geplaatst.

 

Sanitair

Na het afvoegen en afkitten van al het tegelwerk konden we vervolgens aan het werk met het intussen geleverde sanitair. We hebben het duoblok geïnstalleerd, de doucheset en afvoergoot plus de radiator. Daarnaast konden de badkamermeubels geplaatst worden, de inloopdouche als ook de spiegel en alle kranen. Tenslotte kon onze elektraman zich bekommeren om de montage van de stopcontacten, schakelaars en inbouwarmaturen. 

 

Afwerking

Voor de puntjes op de i konden de kwasten uit de auto. We hoefden het plafond niet te stuken dus kon volstaan worden met het witten van het plafond.