Badkamerrenovatie te Zwijndrecht

Als gebruikelijk zijn we eerst op visite gegaan om nader kennis te maken met de opdrachtgever, alle plannen door te nemen en alles zorgvuldig op te meten. Op basis hiervan konden we de bestellingen ten uitvoer brengen en alles strak inplannen. 

 

Voorbereiding

Op de eerste dag van het project is het startsein gegeven met het slopen van de oude badkamer. Tegels bikken en sanitair loskoppelen dus om al het afval in de vooraf geplaatste puincontainer te dumpen. Hierna mochten onze jongens de bouwtekening erbij pakken om de badkamer klaar te maken voor de nieuwe inrichting. Er moesten aan- en afvoerleidingen verlegd worden en ook de elektra vroeg om herinstallatie. Voorts moest er nieuwe beplating tegen de wanden en ombouwen komen voor het duoblok en afvoer. Tot slot hebben onze jongens in alle hoeken een kimband aangebracht voor de bescherming tegen vocht.

 

Surface Grijs 75x75

Eindelijk mocht nu ook onze tegelzetter in actie. De tegel die hij zowel op wand als vloer heeft gezet is de Surface Grijs van 75x75. Een prachtige betonlook tegel van het welbekende merk Rak, geschikt voor wand en vloer. Deze gerectificeerde tegel is 12 mm dik en voorzien van een antislip afwerking met de R10 waarde. Perfect voor een natte ruimte. Bij de plaatsing is gebruik gemaakt van een vochtbestendige tegellijm. Daarnaast moesten er profielen aan te pas komen voor onder andere het toiletblok. Daags erna was het tijd om al het tegelwerk dicht te voegen met een waterbestendig voegmiddel in de eerder verkozen kleur Steengrijs 22

 

Sanitair

De volgende die kon opdraven was onze loodgieter voor de installatie van al het door de opdrachtgever aangeleverde sanitair bestaande uit een inloopdouche, een regendouche en het toilet plus bedieningspaneel. Daarnaast moest hij aan het werk met het badkamermeubel en de mengkranen. 

 

Afwerking

We hebben de nieuwe badkamer volledig afgewerkt door overal waar nodig kit aan te brengen, de spiegel met verlichting te monteren en tenslotte het plafond te voorzien van een verse laag verf. Daarmee kwam dit project tot ieders tevredenheid stemmend einde.