Premium Deal badkamerrenovatie te Hendrik-Ido-Ambacht

Bij elk project begint voor ons het plezier al met het voortraject. De opdrachtgever komt langs in onze showroom om een plan te maken en desgewenst tegels en sanitair uit te kiezen terwijl wij blijven adviseren en vervolgens langsgaan op locatie om te kijken naar wat er mogelijk is. Tijdens deze vooropname bespreken we alle details en maken een zorgvuldige opmeting voor een inventarisatie van al het nodige materiaal.

 

Voorbereiding

Het startsein voor dit project werd gemaakt door onze slopers. Tegels, sanitair, leidingwerk. Alles moest eruit en afgevoerd worden via de tevoren geplaatste afvalcontainer. Een klusje waarbij we de overlast zo klein mogelijk houden voor zowel de opdrachtgever als de buren.

 

Opbouw

Nadat alles verwijderd was kon onze timmerman aan het werk met het renovatieplan. Hij moest een 1.20 m breed tussenschot opbouwen, dorpers monteren, een verlaagd plafond aanbrengen en - heel bijzonder - een zitje maken in de doucheruimte. Dit zitje als ook de vloer en de twee nisjes in het tussenschot moesten op afschot gemaakt worden zodat al het water makkelijk de weg kan vinden naar de afvoer. Tegelijkertijd mocht ook de loodgieter acte de presence geven. Zijn taak was om overal nieuwe aan- en afvoerleidingen te monteren als inbouw, weggewerkt achter het plaatmateriaal.

Een opdracht die ook de elektricien had gekregen voor de montage van schakelaars, stopcontacten, inbouwspots en een extra, apart schakelbaar lichtpunt. 

 

Betegeling

Met het aanbrengen van het kimband was de badruimte klaar voor het tegelwerk. De opdrachtgever had voor de gehele badkamer de Corten A gekozen, één van de toppers van het Spaanse keramiekbedrijf Tau Cerámica.  Dit is een gerectificeerde metallooktegel van 60 bij 120 cm groot waarbij alles is gedaan om 'm zoveel mogelijk op brons te laten lijken en een natuurgetrouwe glans te geven. Elk pak kent twee tegels hetgeen een garantie is voor maximale variëteit. 

 

Een zware klus natuurlijk voor onze tegelzetter. Elke tegel weegt immers 17 kg. Hij heeft bij de plaatsing enige zilverkleurige rvs-profielen toegepast rondom het tussenschot, het venster, het zitje en de nisjes, en later alles dichtgevoegd met  een premium voegmiddel (DesignVoeg DF10).

 

Afwerking

De afwerking van de badkamer bestond ten eerste uit de installatie van al het sanitair (doucheset, afvoergoot, half-vrijstaand ligbad, badkamermeubel, spiegels en alle kranen). Daarnaast moest alles afgekit worden en de vers gestucte plafond gewit. Tenslotte heeft onze elektricien de verlichting aangebracht en het gehele project tot een voortreffelijk einde gebracht.