All-In Deal Badkamerrenovatie te Zwijndrecht

Zoals altijd zijn we eerst polshoogte gaan nemen om te kijken hoe de oude badkamer erbij ligt en hoe het staat met belangrijke voorwaarden als de kwaliteit van de muren en ondergrond. Ook nemen we alle stappen met de opdrachtgever nog eens door en maken we een zorgvuldig opmeting van tegels en leidingen. Voorts volgt een strakke planning. Zeker, wanneer de woning reeds bewoond is, krijgt de planning de grootste prioriteit om de overlast  zo minimaal mogelijk te houden. Nieuw hierin is de optie van een nooddouche voor het geval dat de opdrachtgever niet elders douchen.

 

Breekwerk

Het startsein voor de renovatie wordt gegeven door onze milieudienst. Zij zorgen ervoor dat er bijtijds een afvalcontainer komt te staan waar onze slopers al het oude spul kwijt kunnen. Alle tegels en sanitair zoals hier o.a. de yakuzi en radiator zijn in de kortst mogelijke tijd verwijderd en afgevoerd. Bij het sloopwerk komt onvermijdelijk enige overlast bij kijken (stof, geluid) maar ook dat beperken we tot het minimum.

 

Voorbereiding

Met de ontruimde badkamer mocht dan eindelijk het plan erbij gehaald worden voor allereerst het leidingwerk. Er moesten aan- en afvoerleidingen verlegd worden voor bad en verwarming. Desgevraagd was er ook de voorkeur gegeven om de doucheset aan de andere wand te laten installeren, hetgeen ook enig werk van onze loodgieter vereiste. Met het aanbrengen van de kimband voor het droog houden van wand en ondergrond was de ruimte klaar voor onze tegelzetter.

 

Tegelwerk

Voor al het tegelwerk was de keuze gevallen op een drietal varianten van een betonlook tegel. De 30 bij 60 tegel die je op de foto's aan de wanden ziet, is de Living Beton Silver. Een zoals de naam al zegt zilverkleurige tegel, mat afgewerkt zonder oppervlaktestructuur. Tevens is gekozen om in de doucheruimte een extra accent toe te voegen en wel in de vorm van de Living Beton Antraciet Mozaïek, ook mat - met eenzelfde schakeringsniveau. Op de vloer zie je 'm in de 60x60 versie. Met de keuze uit de diverse varianten heeft de opdrachtgever mooi beoogd eenheid aan te brengen.

 

Sanitair 

Na het drogen van alle dichtgevoegde tegels was het tijd om het intussen gearriveerde sanitair te installeren. Onze installateurs konden aan het werk met het half-vrijstaande acryl ligbad (180x80), de grijze kolomkost, douchewanden en de mengkranen voor douche, bad en badkamermeubel, als ook een apart geleverde doucheslag. Voor wat de verwarming betreft was er geen behoefte aan herinstallatie. We hebben daarom een elektrisch te voeden design radiator voorgesteld voor boven het ligbad. De verlichting in de spiegel is geen onderdeel van het all-in pakket, maar hebben wij als upgrade geleverd en geplaatst.

 

Afwerking

Aangezien de opdrachtgever het plafond recentelijk nog had gewit, hebben wij 'm ongemoeid gelaten. Wel hebben we als puntjes op de i overal de gehele douche afgekit. 

 

Bekijk onder de foto's van die we vooraf én na oplevering hebben gemaakt