Tegelwerk Badkamer te Zevenbergschen Hoek

Klussende opdrachtgevers die liever zelf de touwtjes in handen willen houden en kosten willen besparen kunnen natuurlijk ook bij ons terecht. Zo flexibel zijn we wel. Zo hoefden we voor deze opdracht enkel het tegelwerk uit te voeren en alle alle andere taken aan de opdrachtgever overlaten. Dit vraagt vanzelfsprekend om een soepel draaiende samenwerking. Bij ons eerste bezoek hebben we dan ook duidelijke afspraken gemaakt om hierna alles zorgvuldig op te meten voor het uit te voeren tegelwerk.

 

Opbouw

In deze situatie had de opdrachtgever de badkamer zelf gestript, er vloerverwarming geïnstalleerd en de vloer geëgaliseerd. Onze voorbereidende taken betrof vooral de inbouw van het reservoir en uiteraard het aanbrengen van het kimband. Twee soorten tegels konden vervolgens gelegd worden:  de Rebel Bronze en de Rebel White. Twee geweldige 'italian design' tegels van Flaviker die zich vooral onderscheiden met een prachtig metallook decor voorzien van subtiele accenten van verweerd metaal en roest. Zeven kleuren in tal van formaten kent de Rebel-collectie. Beide hier geplaatste tegels hebben bovendien een hoge antislipwaarde (R-waarde 11) voor optimale veiligheid. 

 

Plaatsing

De plaatsing van 7,712 m² Rebel Bronze en 2,088 m² Rebel White kende weinig voeten in de aarde. Eerst doen we de wanden tot aan het plafond en hierna de vloer. Daags erna, wanneer alles is opgedroogd, kon al het tegelwerk dichtgevoegd worden. Een beigekleurig voegmiddel voor de witte tegels en antraciet voor de bronskleurige wand en vloer. Met het afkitten langs alle naden kwam deze opdracht voor ons ten einde en kon de opdrachtgever verder met al het sanitair.