All-In Deal Badkamerrenovatie te Spijkenisse

Overeenkomstig onze standaard aanpak zijn we natuurlijk eerst op huisbezoek gegaan. We onderzoeken dan de huidige situatie, checken een andermaal de wensen en gaan over tot een complete opmeting van het gehele project. Daarbij is het voor onze badkamer jongens ook belangrijk om voor een hechte samenwerking nader kennis te maken met de opdrachtgever. 

 

Hak- en breekwerk

Omdat we weten hoeveel overlast een badkamerrenovatie kan geven, doen we er alles aan om die zoveel mogelijk te beperken. We hebben ervoor gezorgd dat er bijtijds een afvalcontainer naar Spijkenisse werd gereden en onze jongens krijgen alles mee voor de bescherming van de inrichting in de andere ruimtes. Met name het breken van de oude tegels kan behoorlijk veel fijnstof opleveren.

 

Schone lei

Na voltooiing van het sloopwerk was het tijd om het renovatieplan erbij te halen. Er moest een wandje opgebouwd worden met daarin een nis maar ook een zitje in de doucheruimte met daaronder de afvoer. Veel constructiewerk en leidingwerk dus aangezien ook het plafond moest worden verlaagd voor de door opdrachtgever aangeleverde inbouwspots en bestond er de wens om de koof van het inbouwreservoir tot aan het plafond te laten doorlopen. 

Met de montage van het kim-band en het stucwerk van het plafond was de voorbereiding klaar en konden onze tegelzetters aan de slag.

 

Beton Dark Grey

Als vanzelfsprekend zijn we begonnen met de wanden. Met een speciale waterbestendig lijm hebben we ruim 17 m² Beton Dark Grey op de wanden (en later op de vloer) aangebracht. Een 60 bij 60 grote gerectificeerde tegel die je goed beschouwt als het summum van betonlook kan beschouwen. Bij de plaatsing hebben we op diverse plekken hoekprofielen toegepast teneinde alles dicht te voegen met een voegmiddel in de kleur Steengrijs 22. Extra aandacht moesten we geven aan de wand met steenstrips, de Keradom Rock Grey. Deze 7,5 bij 38,5 grote tegel uit Italië laat zich niet makkelijk dichtvoegen. Kleur van het voegmiddel: Lichtgrijs 16.

 

Sanitair en afwerking

Na droging van al het tegelwerk was het de beurt aan al het sanitair en de door opdrachtgever geregelde spotjes en schakelaars. Uiteindelijk kon de gehele badkamer afgewerkt worden, dat wil zeggen, kit aanbrengen in alle hoeken en het plafond witten. Na gezamenlijke controle van alle functies, brak het moment aan om de vers gerenoveerde badkamer op te leveren en afscheid te nemen van de opdrachtgever.