Complete badkamerrenovatie te Alblasserdam

Elke renovatie begint met een doorwrocht plan. Of het nu om de renovatie van een toilet of badkamer gaat, met een weloverwogen plan weet je zeker dat je geen fouten zult begaan waar je later elke dag aan zal worden herinnerd. Wij helpen onze opdrachtgevers dan ook graag hun ruwe ideeën concreet te maken in een alomvattend werkplan. Dat doen we soms in onze showroom, maar ook tijdens ons huisbezoek waarbij we alles opmeten. 

 

Hak- en breekwerk

Alvorens het plan uit te kunnen voeren, moest er natuurlijk nog wel een en ander weggebroken worden. De afvalcontainer die we daags tevoren hebben laten plaatsen was snel gevuld met tegels en oud sanitair. Vervolgens konden we aan de slag met het leukere werk: het klaarmaken van de nieuwe badkamer. We hebben een ombouw voor het reservoir gemaakt, aan- en afvoerleidingen vernieuwd en een nieuw plafond aangebracht.

 

Blanco Brillo

Hierna hoog tijd voor het tegelen. De witte wandtegel die je op onderstaande foto's ziet, is de gepolijste Blanco Brillo in het formaat 30 bij 90 cm. Deze keramische tegel, afkomstig uit Spanje, is gerectificeerd en uitsluitend geschikt voor de wand. Dat geldt ook voor de grijze wandtegel op de andere wand. Een prachtige vintagelook tegel van klassiekerspecialist Sottocer. Deze 8 mm dikke Harmony Smoke is 7,5 bij 30 groot en vormt een prachtig contrast met de fors uitgevallen Blanco Brillo. De beige vloertegel die onze man daags erna is gaan zetten, is de Revive Concrete. Een unieke betonlook tegel van 's werelds grootste tegelproducent Rak met als belangrijkste kenmerken het 75x75 grote formaat, de R10 antislipwaarde en de onnavolgbare betonlook decor. Kijk op de foto's ook naar de wijze waarop de tegelvloer overgaat in de vloer buiten de badkamer. Ook bijzonder: het mooi haaks lopende tegelwerk rond de koof van het toilet.

 

Sanitair

Na droogtijd van het lijm- en voegwerk brak het moment aan voor de installatie van sanitair, elektra en meubelen. Qua sanitair betrof dat het Wiesbaden half-vrijstaande ligbad, de inloopdouche, sierradiator, toilet en al het goudgeborstelde sanitair van de doucheset, afvoer, waskom en kranen bij wastafel en bad. Voorts hebben we een tweetal badkamermeubels aangebracht en een zestal lichtspotjes geïnstalleerd. Extra aandacht kreeg tenslotte de installatie van een spiksplinternieuwe, mechanische ventilator.

 

Ter afwerking van het gehele project heeft onze tegelzetter alles afgekit en de schilder aan het werk gezet voor het plafond.