All-in Badkamerrenovatie te Leiden

Elke badkamerrenovatie komt bij ons tot stand op basis van een uitgekiend plan. Een ontwerp waarin aan alles is gedacht en die geheel tegemoet komt  aan de wensen en eisen van de opdrachtgever. We hanteren daartoe een 3d-planner, een canvas waarin u al uw creativiteit kwijt kunt.

 

Breekwerk

Dit project zijn we zoals gebruikelijk gestart met een vooropname. Daarin checken we nogmaals het plan, maken kennis met de opdrachtgever, inspecteren de situatie en meten alles op. Bestellingen en planningen kunnen doorgevoerd worden en onze jongens hebben een klip-en-klare briefing. Eerst moest de oude badkamer weggebroken worden. We zorgen voor een afvalcontainer zodat - hup - alles meteen weg kon. 

 

Opbouw

Na het sloopwerk konden we met de wederopbouw beginnen. We hebben aan- en afvoerleidingen verlegd, een verlaagd plafond geïnstalleerd, een tussenschot met nis opgebouwd en het inbouwreservoir voor het toilet aangebracht. Hierop konden we meteen aan de slag met de ombouw. Iets wat ons ook te doen stond voor het door opdrachtgever aangeleverde ligbad. Met het aanbrengen van het kimband tenslotte was het fundament voor de nieuwe badkamer gereed.

 

Masterstone New Graphite

 

Voor het tegelwerk hebben we aan de wand de Masterstone Graphite aangebracht in het formaat 60x120 cm. Een flink uit de kluiten gewassen gerectificeerde marmerlooktegel van 8 mm dik met een prachtige tekening. Bij de plaatsing die een zeer arbeidsintensieve klus was, hebben we op diverse plaatsen hoekprofielen gebruikt. 

Daags hierna was de vloer aan de beurt. Hier hebben we de 10 mm dikke Cementino New Graphite. Een betonlooktegel met antislip afwerking.

 

Sanitair

Nadat alles opgedroogd was kon het intussen geleverde sanitair op z'n plaats. Op onderstaande foto's zie je dat badkamermeubel Tieme waarop een speciale mat zwart topblad is geplaatst plus een hardstenen opzet kom in hamerslag uitvoering. Verder konden alle zwarte kranen, doucheslag en doucheset aan de wanden als ook de luxe met led-verlichting uitgevoerde spiegelkast van Xellanz en het handdoekrek. Na de montage van het toilet en bedieningsplaat kon het installatiewerk afgesloten worden met het aanbrengen van de eveneens zwarte - dimbare - lichtspots en de elektra lichtpunten.

 

Afwerking

We hebben deze badkamer afgewerkt door met het dichtkitten waar nodig en het witten van het plafond.