Compleet Nieuwe Badkamer te Zuidland

Vanaf 'nul' beginnen biedt enige opmerkelijke voordelen. Er is meer vrijheid in de ontwerpfase en natuurlijk minder werk bij de uitvoering. Zo hoefden we niets te slopen en was het niet nodig om een afvalcontainer te laten plaatsen. Onze jongens konden meteen het plan erbij pakken om met de voorbereiding aan de slag te gaan. Het plafond moest verlaagd worden zodat er zes spotjes in verwerkt konden. En er moest voor het toiletreservoir een tot het plafond reikende bekisting komen met daarin enige verlichte nisjes. Het reservoir hebben ze meteen geïnstalleerd. Daarnaast was er natuurlijk al het leidingwerk voor elektra en water. Met uiteindelijk de montage van het waterafstotende kimband in alle hoeken was de voorbereiding klaar.

 

Hyper

Voor het tegelwerk hebben onze jongens twee varianten toegepast van de Hyper, een gerectificeerde betonlook tegel die vooral uitblinkt in de vrijwel perfecte nabootsing van industrieel beton dat de tand des tijds heeft doorstaan. Daarvoor heeft de Italiaanse producent Flaviker de modernste 3d-technieken toegepast. De in drie tinten (grijs, zilver en taupe) verkrijgbare, mat afgewerkte betonlooker biedt een antislipwaarde van R10. Perfect voor de natte ruimte dus.

Van de grijze Hyper hebben onze tegelzetters aan de wanden de 120x60 cm aangebracht en later op de vloer de 80 bij 80 variant. Voor het dichtvoegen is uiteraard een voegmiddel toegepast met een bijpassende kleur grijs.

 

Sanitair

Na al het tegelwerk brak het moment aan om inmiddels gearriveerde sanitair uit te pakken en te monteren. Deze was niet door ons geleverd maar door de opdrachtgever aangekocht. Makkelijk, voor het geval je liever zelf de boer op wilt voor het sanitair. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met de montage van het toilet, vrijstaand bad en badkraan, het badmeubel als ook de kolomkast. Verder hebben ze de inloopdouche, regendoucheset en afvoer gemonteerd plus twee opbouwkranen boven het badkamermeubel en uiteraard de nisjes. Met de montage van de zes zwarte inbouwspots en het witten van de plafond was de klus bijna gereed. Onze experts hoefden nog enkel alles af te kitten.