Volledige renovatie badkamer te Dordrecht

Vanzelfsprekend zijn we voor deze opdracht eerst even een kijkje op locatie gaan nemen. We hebben alles geïnventariseerd en nauwkeurig opgemeten. Voorts hebben we het plan opnieuw doorgenomen zodat hier geen vergissingen kunnen ontstaan. Duidelijk was wel dat het strippen van de oude badkamer een forse klus zou worden. Veel tegels en een badkuip mochten verdwijnen in de afvalcontainer.

 

Voorbereiding

Minder werk hadden we aan de wederopbouw. Zo hoefde er geen inbouwplafond te komen. Wel moest een ombouw komen voor het toiletgedeelte met daarin een reservoir gemonteerd, maar we hoefden geen leidingen om te leggen. Met de montage van het kimband was de badkamer dan ook rap gereed voor het tegelwerk.

 

Serenity Poli

Aan de wanden heeft onze man de Serenity geplaatst. Een prachtig gepolijste marmerlook tegel van 60 bij 60 die elke badkamer voorziet van de uitstraling van pure luxe. Alle tegels zijn gezet met waterbestendige tegellijm. Daarnaast zijn er metalen profielen toegepast bij de toiletombouw. Voor het dichtvoegen van de wanden heeft onze tegelzetter een voegmiddel gebruikt in de kleur Steengrijs.

 

Trend Antraciet

Ook voor de vloer was de keuze gevallen op een gerectificeerde, antraciet tegel van 60x60. De mat uitgevoerde Trend Antraciet is evenwel een betonlook tegel van 9 mm dik die afgewerkt is met een antislip toplaag. Met een r-waarde (de eenheid voor stroefheid) van 10 zal deze tegel niet snel voor gevaar zorgen. Wederom heeft onze tegelzetter de tegelvloer dichtgevoegd met het Steengrijs voegmiddel.

 

Sanitair

Nadat al het tegelwerk was opgedroogd mocht onze installateur aan de bak. Hij heeft het badkamermeubel (Mechelen Wit) aangebracht en al het sanitair (regendouche, wandcloset, bedieningsplaat). Daarnaast moest er een inloopdouche worden aangebracht. De 90 bij 200 cm grote Luca is voorzien van chrome accenten en een helder glas dat een antikalk bewerking heeft ondergaan.

 

Afwerking

We hebben de gerenoveerde badkamer afgewerkt met het witten van het plafond, het afkitten van alle naden en het vernieuwen van lichtschakelaars en contactdozen.