All-In Badkamerrenovatie te Dordrecht

Als gebruikelijk zijn we eerst afgereisd om de onderhavige badkamer nader onder de loep te nemen. We maken nader kennis met de opdrachtgever, nemen in eerder opgestelde plan nog eens door en meten alles op. Onze binnendienst kan hiermee aan de slag om alle bestellingen te doen en een en ander in te plannen, om te beginnen met het plaatsen van de afvalcontainer. 

 

Voorbereiding

Die afvalcontainer hebben we snel gevuld met oude tegels, badkuip en ander sanitair. Stoffig en lawaaiig werk waarvan we de overlast zo laag mogelijk houden. We zijn dan blij als dit achter de rug is en we kunnen beginnen met de wederopbouw. Voor de verplaatsing van de douche moest er enig leidingwerk omgelegd worden en er was de wens om een met profielen omlijste ombouw te maken voor het waterreservoir die we meteen hebben geïnstalleerd. Met het aanbrengen van het kimband was de voorbereiding compleet en konden we aan het werk met de tegels.

 

Levend Beton

De betonlooker die je op onderstaande foto's aan de muren ziet, is de Living Beton Silver. Een mat uitgevoerde tegel van 9,5 mm dik waarvan we de 30 bij 60 uitvoering hier met waterbestendig tegellijm tot aan het plafond hebben aangebracht. Vervolgens was het de beurt aan de vloer. Ook een tegel uit de Living Beton-serie maar dan de Antraciet-versie in een 60 bij 60 uitvoering.

 

Sanitair

Na het dichtvoegen van al het tegelwerk zijn we zodra alles was opgedroogd verdergegaan met het installeren van al het sanitair waaronder het toilet, een inloopdouche van 120x90 en een regendouche. Deze en alle andere kranen zijn van gemaakt van gun metal, een legering van koper, tin en zink dat nu erg trendy is. Voorts hebben we een kolomkast, een badkamermeubel, spiegel en een (elektrische) radiator gemonteerd. Ter voltooiing mocht de kitspuit erbij gehaald worden om alle naden ter bescherming dicht te kitten. Tevens kwam de witkwast uit de kist voor het witten van het plafond.