All-In Badkamerrenovatie te Barendrecht

Wanneer je jouw badkamer wilt laten renoveren, zal je doorgaans de zorg hebben dat je enige dagen niet kunt douchen. Je kunt dan in bad bij de buren of familie, of anders gebruik maken van onze nooddouche. Van een dergelijk probleem was hier evenwel geen sprake. De woning was (nog) onbewoond, hetgeen het voor onze jongens makkelijker maakte om aan de slag te gaan, om te beginnen met het breken van de oude badkamer. Met aandacht, want de oude badkuip moest behouden blijven.

 

Werkplan

Na het opruimen van al het puin, kon het gezamenlijke opgesteld werkplan uit de tas. Een toilet stond niet in de planning en ook hoefde het plafond niet verlaagd te worden of nisjes ingebouwd. Wel moest er een inloopdouche komen en natuurlijk al het andere benodigde sanitair zoals de afvoer in de douche en de door ons vernieuwde aansluitingen van water en elektra.

 

Rebel Emerald

Nog niet bekend met metallook? Kijk dan naar de Rebel Emerald hieronder. Een prachtige Italiaanse designtegel met de raszuivere looks van geoxideerd, verweerd metaal. Stijlvol en bijzonder spraakmakend, zeker het 120 bij 60 cm formaat die die onze tegelzetter op de wanden heeft aangebracht. De Rebel-serie kent zeven verschillende kleuren waarvan deze Emerald het sterkst doet denken aan verroest koper.

 

Magnetic Bronze

Daags erna na het dichtvoegen van de wanden (kleur: zandgrijs 18) was de vloer aan de beurt. Ook hiervoor was de keuze gevallen op de industriële uitstraling van een Italiaanse metallook tegel, de Magnetic Bronze. Zestig bij zestig meet deze gerectificeerde vloertegel die inderdaad zeer gelijkt op het brons van eeuwenoude standbeelden.

 

Sanitair

Met het grove werk achter de rug was nu het podium aan onze loodgieter voor de installatie van al het sanitair. Twee kolomkasten, een badkamermeubel en twee waskommen lagen er op hem te wachten. Daarnaast kreeg hij werk te doen met de plaatsing van de inloopdouche en installatie van de doucheset en handdouche bij de (helaas niet gefotografeerde) badkuip. De elektricien in ons team kon vervolgens aan de slag met de montage van de verlichte spiegel.

 

Afwerking

We hebben de badkamer afgewerkt met kit in alle naden en een nieuwe laag verf op het plafond.