Volledige badkamerrenovatie te Oegstgeest

Overeenkomstig onze aanpak zijn we eerst een kijkje gaan nemen. We maken kennis met de opdrachtgever, meten alles op en nemen de plannen andermaal door. Er stond ons flink wat werk te wachten. De badkamer moest compleet op de schop en er waren enkele specifieke wensen zoals een verlaagd plafond.  Terug op kantoor konden we vervolgens aan de slag met alle bestellingen en de planning.

 

Breekwerk

We zijn gestart met het strippen van de oude badkamer. Een zware klus omdat de vloertegels niet gelijmd waren maar tijdens de nieuwbouw gezet in de deklaag. Dan wordt het echt bikken. Na alles afgevoerd te hebben in onze eerder geplaatste vuilcontainer kon het plan erbij gehaald worden. Er moesten naast een verlaagd plafond nieuwe wanden komen met nissen en het plan gebood enige omleggingen van aan- en afvoerleidingen. Verder moest ook de elektra omgeleid worden voor onder meer de verlichting van een nis boven het toilet. Sowieso moesten onze jongens een nieuwe vloer storten.

 

Betonlook

Zodra de wanden en plafond klaar waren, de vloer opgedroogd en al het leidingwerk gefikst, kon onze tegelzetter aan het werk met de intussen geleverde tegels. Aan de wanden zie je de Stark White 60x60, een populaire witte betonlooker van het welbekende merk Grandeur. Mat afgewerkt, 10 mm dik en natuurlijk gerectificeerd. Voor de vloer en één wand was ook gekozen voor een 60x60 betonlook tegel maar dan in het zwart, de Stonetech Steel. Ofschoon met 8 mm iets dunner is deze tegel wel harder en slijtvaster. Precies wat je op de vloer wenst. Bij het tegelwerk heeft de tegelzetter waar nodig metalen hoekprofielen toegepast.

 

Sanitair

Nadat al het voegwerk was opgedroogd kon onze installateur aan het werk met al het sanitair, te weten een badkamermeubel (Fabriecio Londen), douchecabine en het hoekbad. Mooi te zien hoe de matzwarte keuzes van alle applicaties als douchegoot, regendouche en kranen uitpakken. Dat geldt ook voor de wastafelkraan. wc-rolhouder, handdoekhouder en de toiletborstel. Behoudens het witte wandcloset en de antracietkleurige sierradiator is alles mat zwart, zo ook de inbouwspots die onze elektricien er heeft aangebracht na het plaatsen de armaturen in de nissen.

 

Afwerking

Ter voltooiing van de gehele klus hebben we overal de naden afgekit en het plafond van een nieuwe verflaag voorzien.

 

Onderstaande foto's geven een fraai overzicht van het gehele traject.