Complete Renovatie Badkamer Hillegom

Vanzelfsprekend zijn we voor deze opdracht eerst een kijkje gaan nemen. Wat zijn de wensen? En wat dient er te gebeuren? We stellen een werkplan samen en zetten de gehele klus in de planning.

 

Nooddouche

In onze showroom krijgen we vaak de zorg te horen hoe nu een week door te komen zonder de douche. Vooral wanneer men niet terecht kan bij buren of familie in de buurt Sinds enige tijd bieden we dan ook de optie op de plaatsing van een nooddouche. Sowieso plaatsen we voor elke opdracht een afvalcontainer voor de deur. Die was hier zeker nodig. Badkuip, sanitair en heel wat kilo's tegels hebben we uitgebroken en in de container gestort. Enig overlast is daarbij onvermijdelijk. We trachten dit echter zo veel mogelijk binnen de perken te houden.

 

Wederopbouw

Hierna kon het werkplan erbij gehaald worden. Er moest een wand komen met daarin een nis en een weggewerkte waterreservoir voor het toilet. Tevens was er naast het gebruikelijke omleggen van de leidingen wat extra elektrawerk te doen, in de nis maar ook in het te verlagen plafond. Bij deze herinrichting nemen we meteen het grove werk ter hand, dat wil zeggen we installeren het reservoir en stucen het plafond gelijk af. Met het aanbrengen van het kimband sluiten we deze fase af en kan de tegelzetter aan het werk.

 

Betonlook

De lichte tegel die je op onderstaande foto's aan de wanden ziet, is de Tassero Blanco. Een uit Spanje afkomstige betonlooker van 60 bij 60 cm. Gerectificeerd en mat afgewerkt. De donkere op de vloer en een wand bij de douche is de Noordpool Zwart. Ook deze 60 bij 60 grote tegel heeft de kenmerkende betonlook, is 10 mm dik en - niet minder belangrijk - een antislipwaarde van R10. Een veilig gevoel in de badkamer. Bij het tegelen is gebruik gemaakt een waterbestendige tegellijm en voegmiddel. Daarnaast heeft onze man profielen bij de nis meegenomen en een 90 cm lange in zwart uitgevoerde douchegoot.

 

Sanitair

Nadat al het tegelwerk was opgedroogd mocht onze installatieteam aan de slag. Toilet en doucheset moesten op hun plaats evenals het badkamermeubel met daarop de wastafel en wastafelkranen. Extra aandacht moest daarnaast besteed worden aan de installatie van de sierradiator en aansluiting op het cv-systeem. Een cv-installatie is nu eenmaal anders en ingewikkelder dan een waterkraan. Tenslotte lagen er ook armaturen te wachten op hun montage in de nis en plafond, plus een verlichte spiegel.

 

Afwerking

We hebben de renovatie voltooid met a) het dichtkitten van alle naden en b) het witten van het plafond.