Complete Toiletrenovatie te Rotterdam

Tis altijd een mooie uitdaging wanneer er bij een opdracht spoed komt kijken. Op het moment van opdrachtverlening bleek dat de opdrachtgever binnen enkele weken een restaurant ging openen maar dat het personeelstoilet nog in erbarmelijke staat verkeerde. We zijn er meteen mee aan de slag gegaan, met een vooropname op locatie, de planning en vervolgens alle bestellingen. Er moest ook in het weekend gewerkt worden, maar voor onze jongens was dat geen enkel probleem.

 

Voorbereiding

We zijn begonnen met het strippen en verwerken van al het afval. Even zweten dus maar wanneer de stof is opgetrokken cq opgeruimd konden we aan de slag met de opbouw, met als eerste het loodgieterswerk. Er moest een fontein komen en een nieuwe combitoilet. Tevens lag er nog een taak voor onze elektricien om wat te doen met die onveilige elektriciteitsleidingen.

 

Nexus Pearl

De Nexus Pearl die we op de vloer en de gehele wanden hebben aangebracht is een prachtige betonlooktegel van Spaanse makelij. Deze tegel is gerectificeerd en mat afgewerkt waarmee zij perfect past in een industriële stijl. Daarbij is de Nexus Pearl van 75 bij 75 cm negen millimeter dik en dus ook geschikt voor op de wand. 

 

Plaatsing

Werken in een kleine ruimte is natuurlijk geen sinecure. Gelukkig weten onze jongens met al hun ervaring exact hoe zij deze taak zo licht mogelijk kunnen maken voor een foutloos resultaat. Na al het zaag- en lijmwerk hebben ze het tegelwerk dichtgevoegd met een grijs voegmiddel.

 

Sanitair

Te midden het volledig opgegdroogd tegelwerk mocht opnieuw de loodgieter aan het werk. Nu met de plaatsing van het hangtoilet en het fonteintje, de Rhea. Met de installatie van de Amador chromen toiletkraan plus de eveneens chromen clickwaste en sifon was de opdracht vrijwel voltooid. Slechts het plafond behoefde een verse kwast witverf en alle naden uiteraard enig kitwerk.

 

Deze opdracht hebben we binnen twee weken kunnen realiseren. Vanaf de opdrachtverlening tot aan de oplevering. Mooi op tijd voor de feestelijke opening van het restaurant.