All-in Badkamerrenovatie te Capelle aan den IJssel

Zoals bij vrijwel elke opdracht zijn we eerst even gaan kijken hoe de oude badkamer erbij ligt. Op die manier maken we niet alleen nader kennis met de opdrachtgever, maar verkrijgen we ook meer inzicht in de werkzaamheden en de hoeveelheid benodigde materialen. Onze lasergestuurde "duimstok" hebben we daartoe altijd paraat.

 

Sloopwerk

Het startsein is natuurlijk gegeven met het slopen van de oude badkamer. De in onbruik geraakt badkuip kon de afvalcontainer in evenals het overige sanitair en alle weggebikte tegels. Stoffig werk waarbij we elke overlast zoveel mogelijk binnen de perken proberen te houden. We dekken de vloer in de gang af en letten er goed op dat er geen stof het huis door kan dwarrelen.

 

Legplan

Nadat we alles hadden opgeruimd en het waterbestendig kimband overal gemonteerd kon het legplan erbij gepakt worden. We lezen onder meer waar welke tegel moet komen en waar welk sanitair. Ook alle gewenste elektra staat erin vermeld. We hebben eerst het plafond verlaagd, daar de luchtafvoer plus elektra in aangebracht, en vervolgens al het loodgieterswerk verricht v.w.b. de aan- en afvoerleidingen

 

Noors leisteen

Op onderstaande foto's zie je dat we aan de wanden twee verschillende tegels hebben aangebracht, de gepolijste witte Eurotegel van 30 bij 60 cm en de 60x60 grote Pillarguri Quarzite. Laatstgenoemde is een donkergrijze tegel met alle kenmerken van Noors leisteen. 

 Een fraai werkje natuursteenlook die we ook op de vloer mochten plaatsen. Tijdens de plaatsing hebben we in het douchegedeelte een afvoergoot gemonteerd als ook de profielen voor de inloopdouche.

 

Sanitair

Daags hierna toen alles was opgedroogd en de badkamer weer betreden kon worden, zijn we verder gegaan met het sanitair t.w. het aanbrengen van het badkamermeubilair (inclusief de mineraalmarmeren wastafel, de wastafelkranen, de inloopdouche en de doucheset. Voorts moesten armaturen in het plafond en de verlichte spiegel aan de wand.

 

Afwerking

We hebben de nieuwe badkamer afgewerkt door het plafond wit te schilderen en overal waar nodig kit aan te brengen.  Uiteraard hebben we na afloop alles schoongemaakt zodat we de nieuwe badkamer netjes konden presenteren aan de opdrachtgever.