All-In Badkamerrenovatie te Rotterdam

Aan dit project is - zoals gebruikelijk - al een heel traject voorafgegaan. Eerst hebben we er alles opgemeten en nog even alle keuzes gecheckt. Vervolgens hebben we een doordesemd werkplan opgesteld waarin geen ruimte bestaat voor misverstanden. Onze binnendienst kreeg tevens de taak alles goed in te plannen, de opdrachtgever op de hoogte te houden en bestellingen bij de leveranciers door te voeren.

 

Breekwerk

Met het plaatsen van de afvalcontainer is uiteindelijk het startsein gegeven voor onze jongens om de beuk erin te gooien. Alles moest weggebroken worden en afgevoerd. Enig overlast als lawaai is hierbij onvermijdelijk. Stof en vuil kunnen we wel beperken, zo veel mogelijk. Nadat alles opgeruimd was kon het kimband overal aangebracht worden en mocht het werkplan erbij gehaald worden, te starten met al het leidingwerk.

 

Monaco M

De indeling had geen wijzigingen ondergaan. Er hoefde dus niet veel gedaan hoefde te worden aan de aan- en afvoerleidingen voor douche, bad en wastafel. Wel moesten onze jongens het plafond verlagen voor de spots en de daarbij horende aansluitingen monteren. Daarnaast moesten ze de elektra verzorgen voor de spiegelverlichting plus een extra stopcontact aanbrengen.

De volgende stap was voor onze tegelzetter. De bruine tegel die je op onderstaande foto's ziet is de Monaco, een  karaktervolle tegel die voorzien is van een prachtige natuursteenlook. Extra fraai is de combi met de decortegel onder en boven de spiegel, de Ore Ceramics CR Plus 305X305 Basalt M26 Grijs Tesla

 

Sanitair

Daags erna wanneer al het tegel- en voegwerk was opgedroogd, brak het moment aan voor het inmiddels geleverde sanitair. Het ligbad is de extra diepe Capri, de badkamermeubelset is de 120 cm hoge London. Verder lag er montagewerk voor de natuurstenenwaskommen, de in chroom uitgevoerde kranen en de chromen sierradiator. Speciale aandacht ging uit naar de montage van de inloopdouche en de ronde regendoucheset. Een tijdrovende klus, want alles moest uiteraard goed getest worden.

 

Afwerking

Voor de afwerking hebben we alle belangrijke hoeken afgekit, de armaturen aangebracht en en het plafond voorzien van een verse laag verf.