Complete renovaties van badkamer en toilet te Beverwijk

Zoals gewend zijn we natuurlijk eerst even gaan kijken naar wat er gedaan moest worden. We meten alles op, verifiëren de gemaakte keuzes voor tegels en sanitair en stellen vervolgens de bestellingen samen. Hierna is het de beurt aan planning, om te beginnen met de bezorging van een container voor al het afval. 

 

Breekwerk

Zoals je op onderstaande foto van de oude situatie kunt zien, moest er flink wat uitgebroken worden. Tegels en sanitair verdwenen allemaal in de vuilcontainer. In de gestripte ruimte kon hierop het kimband overal aangebracht worden en een start gemaakt met de wederopbouw, te beginnen met al het leidingwerk. Dat betrof vooral de aan- en afvoeraansluiting van de douche en radiator. Daarnaast moest ook het ingebouwde reservoir van het toilet vervagen worden door een nieuwe, en lag er nog de taak erboven een nis in te bouwen. Tenslotte stond in het werkplan ook een verlaging van het plafond met inbouw van een aantal inbouwspots.

 

Re_tour

In deze douche heeft onze expert twee verschillende tegels tot plafondhoogte geplaatst. De lichte wandtegel is de Stark White 60x60. Dit is een witte betonlook tegel van A-kwaliteit, mat afgewerkt en gerectificeerd. Net zo stoer is de eveneens 60 bij 60 grote Re_Tour Rope die onze man op de vloer en aan de wand bij de douche heeft geplaatst. Deze tegel van Italiaanse makelij onderscheidt zich met een rustieke steenlook en een verweerde uitstraling. Bij de plaatsing zijn uiteraard de afvoergoot meegenomen als ook het profiel voor de inloop douche en profielen voor de nis.

 

Sanitair

Na het dichtvoegen van al het tegelwerk kon de volgende fase beginnen: de installatie van al het sanitair zijnde de inloopdouche, de ook zwarte doucheset met handdouche, de spiegel. het badkamermeubel plus kranen en de radiator. Daarnaast moest er ook wc-rolhouder geplaatst worden als ook een toiletborstel en handdoekhouder. Verder lag het toilet op montage te wachten plus bedieningspaneel.

 

Afwerking

We hebben de nieuwe badkamer afgewerkt met kitwerk overal waar nodig, het beschilderen van het plafond en het aanbrengen van de inbouwspots en luchtafvoer.

 

Toiletrenovatie

De volgende stap. Ook het toilet beneden moest gestript worden. We hebben het plafond verlaagd en er een inbouwspot in verwerkt. Daarnaast hebben we de wand van het ingebouwde waterreservoir vernieuwd en deze nu met een ingebouwde nis doorgetrokken tot het plafond.

 

Uit eigen voorraad

Aan de wanden hebben we wederom de Stark White aangebracht. Voor de vloer mochten we aan het werk met een ons onbekende tegel die de opdrachtgever nog had liggen. Geen probleem natuurlijk.