Toiletrenovatie te Zwijndrecht

Voor de renovatie van dit toilet zijn we - als gebruikelijk - eerst polshoogte gaan nemen. We maken kennis met de opdrachtgever, verifiëren alle in de showroom gemaakte keuzes en pakken de laserafstandsmeter erbij voor een zorgvuldige opmeting. Terug op kantoor gaan we dan over tot de bestelling en kan een en ander ingepland worden, te starten met het sloopwerk.

 

Voorbereiding

Nadat al het oude materiaal was weggebikt, gedemonteerd en afgevoerd, mocht onze timmerman aan het werk voor het bouwen van een ombouw rondom het meteen te installeren duoblok. Daarnaast moest hij nog wanden aanbrengen voor de inbouw van elektra en de aan- en afvoer bij het fontein. Vervolgens kon onze tegelzetter aan de slag, het eerst met de wanden.

 

Tegelwerk

De tegel op de achterwand en rond de ombouw van het toilet is de Unika Ecru, een fraaie beigekleurige 30 bij 60  tegel uit het atelier van de Italiaanse producent Abk Imoker. Dit is een prachtige betonlook tegel, matglanzend, gerectifceerd en ook geschikt voor op de vloer in een natte ruimte. Op de andere twee wanden mocht onze tegelzetter aan het werk met de Essenze White, een 30x60 keramische tegel met een matte afwerking. Voor de vloer was de keuze gevallen op een eveneens 30x60 tegel, maar dan antracietkleurig: de Stark Graphite betonlook van fabrikant Grandeur. Een porcellanato tegel met hardheidswaarde 5, dus zeer geschikt voor intensief gebruik.  

 

Toilet renovatiedeal

Daags erna kon alles dichtgevoegd worden en kon ons loodgietersteam aan het werk met het plaatsen/installeren van alle sanitair. Let wel, het betrof hier de toiletrenovatiedeal, de deal waarbij we al het tegel- en installatiewerk voor onze rekening nemen, maar geen sanitair leveren. Daar moet de opdrachtgever voor zorgen. Het team heeft met de grootste zorg alles geïnstalleerd en getest om tenslotte het gehele project af te kitten.