Complete All-in Toiletrenovatie te Alphen aan den Rijn

Als eerste is onze tegelzetter langsgeweest voor een zogenaamde vooropname. Uit het voortraject - onze advisering in de showroom - zijn we natuurlijk goed op de hoogte van alle wensen, maar onze tegelzetter wil ook met eigen ogen zien hoe het toilet ervoor staat en nader kennis maken met de opdrachtgever. Hij heeft voor alle zekerheid bevestiging gevraagd van de gemaakte keuzes en alles secuur opgemeten. Terug op kantoor zetten we dan alle bestellingen door en maken in samenspraak met de opdrachtgever een complete planning. 

 

Voorbereiding 

We zijn natuurlijk begonnen met alles eruit te slopen. Sanitair en alle losgebroken tegels konden meteen de vooraf geplaatste afvalcontainer in. Vervolgens wachtte ons enig opbouwwerk. We hebben het inbouwreservoir geïnstalleerd en een ombouw eromheen aangebracht. Voorts moesten de een en ander frezen om leidingwerk weg te werken.  

 

Serenity Poli

In vlot tempo kon hierna begonnen worden met het tegelen. Aan de wand mocht de Serenity Poli Graphite komen. Een glanzend 60x60 marmerlook tegel van 9,5 mm dik. Voor de vloer was de keuze gevallen op een 'Beste Koop' tegel: de Icon Silver. Eveneens een gerectificeerde 60x60 tegel, maar mat uitgevoerd en met R9 een iets hogere waarde voor antislip. Bij het tegelen hebben we gebruik gemaakt van profielen (hoekprofiel en overgangsprofiel) en ter afwerking een voegmiddel in de kleuren  Steengrijs 22 voor de wanden en Lichtgrijs 16 voor de vloer. Het betegelen van een toilet is vanwege de kleine ruimte niet eenvoudig, maar onze tegelzetter is dat wel gewend 

 

Gunmetal

Na al het tegelwerk was het tijd om verder te gaan met het sanitair. Het wandcloset en bedieningspaneel konden gemonteerd worden als ook het fonteintje, de clickwaste, de sifon en de aansluitset. Het wandcloset kent de luxueuze eigenschap dat zij geen rand kent (rimless) hetgeen minder kalkaanslag geeft en zich makkelijker laat onderhouden. De bijbehorende toiletzitting is softclose, lekker geruisloos.

 

Voor de kraan - de Amador fonteinkraan - was overigens aanvankelijk gekozen voor de chromen uitvoering maar op het laatste moment is men uitgekomen op de gunmetal versie. Gunmetal, een legering van tin en zink, kent een unieke metalic glans, de glans van brons.

 

Afwerking

We hebben het toilet afgewerkt door overal alles dicht te kitten en de witkwast erbij te pakken voor een frisse laag verf aan het plafond.