Toilet Renovatie Deal te Heemstede

Toiletrenovatie betekent werken in een ruimte waarin het niet eenvoudig is om je gemakkelijk te bewegen. Gelukkig kon hier de deur eruit en zijn onze jongens resoluut aan de slag gegaan met het verwijderen van alle oude tegels en het sanitair. We hebben een dag tevoren een afvalcontainer laten plaatsen zodat alles snel afgevoerd kon worden.

 

Opbouw

Voor de volgende stap - de wederopbouw - hadden we onze jongens de bouwtekeningen meegegeven. Er moesten wanden komen om alle leidingen weg te werken plus een nieuw waterreservoir. Voorts was er een nis in elkaar te zetten met enige profielen rondom. Na deze werkzaamheden kwam de voorbereiding ten einde met het aanbrengen van het kimband. Toiletten zijn tenslotte natte ruimtes waarbij het noodzakelijk is om alle middelen toe te passen om het vocht binnen de perken te houden.

 

Loft Granito Decor

Daags erna mocht onze tegelexpert opdraven voor allereerst het tegelwerk aan de wanden. De levendig gedecoreerde tegel die je op onderstaande foto's ziet is de 60 bij 60 cm grote Loft Granito Decor. De Loft is een echte betonlooker met een aantal opmerkelijke varianten zoals deze mat uitgevoerde decortegel met de looks van natuursteen. Onze tegelzetter, gewend om ook in het kleinste kamertje degelijk tegelwerk uit te voeren, heeft 'm hier  tot aan het plafond aan toe geplaatst. 

 

Loft Brown

Op een later moment was het de beurt aan de vloertegel, de Loft Brown. Ook een variant van de Loft maar met een meer uitgesproken betonlook karakter. De specs zijn verder hetzelfde: 60x60 groot, gerectificeerd, 10 mm dik en - niet onbelangrijk - een antislipwaarde van R10. Beide tegels zijn dus geschikt voor vloer én wand.

 

Afwerking

 We hebben de opdracht afgerond met de installatie van al het door de opdrachtgever aangeleverd sanitair (toilet, bedieningspaneel) als ook elektra en luchtventiel. Voorts hebben we een nieuwe dorpel aangebracht en het plafond van een likje verf voorzien. Daarmee was deze metamorfose compleet.