Badkamerrenovatie Compleet te 's Gravenhage

Alvorens de werkzaamheden in te plannen zijn we eerst op bezoek gegaan voor een inspectie van de situatie. We maken nader kennis met de opdrachtgever, krijgen een herbevestiging van alle gemaakte keuzes en gaan over tot het opmeten ten bate van alle bestellingen.

 

Breekwerk

Met de plaatsing van de afvalcontainer hebben we een start gemaakt met de sloop van de oude badkamer. Een zware klus waarbij soms de kango breekhamer bij van pas moest komen om alles lost te wrikken. Tegels, sanitair en leidingwerk. Alles hebben we in de container afgevoerd. Hierna was het tijd om met een kop koffie het legplan door te nemen en een start te maken met de opbouw. Er moest twee tussenschotten gebouwd worden. Eén met twee verlichte nissen voor de douche en één ter afscheiding van de wasmachine. Daarnaast was er een en ander leidingwerk in te bouwen en stucwerk aan het plafond plus overige wanden te verrichten. Met het aanbrengen van het kimband overal kwam de wederopbouw ten einde en konden we aan het werk met de intussen geleverde tegels.

 

Tegelen

Als eerste hebben we de wanden tot aan het plafond betegeld. De wandtegel die je op onderstaande foto's ziet, is de Icon Silver in de 30 bij 60 uitvoering. Deze 9 mm dikke betonlook tegel uit de befaamde Beste Koop-collectie is gerectificeerd, dat wil zeggen, recht afgezaagd voor de smalst mogelijke voeg. Onze jongens zijn er geweldig in geslaagd om alle voegen door te laten lopen rond de van zilverkleurige profielen voorziene hoeken. Prachtig! Daags erna hebben ze alle dichtgevoegd met een voegmiddel in de kleur 9 mm. Eenzelfde waterdichte voegmiddel hebben we ook toegepast op de vloer waar we de Kerblock Graphite van Casalgrande Padana hebben geplaatst. Steenlook in een 60 bij 60 uitvoering. 

 

Sanitair

Nadat alles opgedroogd was, zijn we verder gegaan met het sanitair. De doucheset kon geïnstalleerd worden als ook de badkamermeubels en wastafel waarvan we de oorspronkelijke kranen opnieuw hebben gebruikt. Verder kon de verlichte spiegel aan de wand en de verlichting in de nisjes aangesloten. Daarnaast hebben we de wasmachine geïnstalleerd en aangesloten. Met het witten van het plafond en dichtkitten alle naden was deze renovatie voltooid