Complete toiletrenovatie te Amsterdam

Bij elke opdracht zijn we in de regel het meeste tijd kwijt aan de voorbereiding. We inspecteren alle wanden en vloer, checken de eerder gemaakte keuzes en meten alles een andermaal op zodat we accurate bestellingen kunnen doen. Vervolgens gaan onze planners aan de slag. Materialen dienen op tijd binnen te zijn en we willen natuurlijk aan het werk wanneer het de opdrachtgever uitkomt.

 

Strippen

We zijn begonnen met het wegbreken van alle tegels en het sanitair. Een job die het nodige lawaai en stof geeft. We zijn dan ook blij wanneer we alles in de afvalcontainer is gedeponeerd en we een start kunnen maken met de wederopbouw.  Er moest een nieuwe ombouw komen voor het meteen te installeren nieuwe waterreservoir, en de afvoer van boven moesten we wegwerken. 

 

Diamond Gold

De volgende stap was uiteraard het betegelen van de voorbehandelde wanden. De marmerlook tegel die je op onderstaande foto's ziet is de 60 bij 60 cm grote Diamond Gold. Een hoogwaardige, gerectificeerde tegel die zich onderscheidt met een prachtige tekening van goudkleurige lijnen. Mede dankzij de gepolijste afwerking biedt de Diamond Gold de uitstraling van pure luxe. Fraai is ook de combinatie met de zwarte betonlook tegel die onze tegelzetter daags erna op de vloer heeft geplaatst. De eveneens 60x60 grote Noordpool Zwart laat zich vooral kenmerken als een bijzonder slijtvaste tegel (hardheidsklasse 5).

 

Plaatsing

Onze expert heeft in dit kleinste kamertje in huis vrijwel onberispelijk tegelwerk opgeleverd. Hoewel we voor de hoeken de tegels ook in verstek kunnen zagen, is hier gekozen om bij het betegelen van de ombouw hoekprofielen toe te passen. Een zeer elegante oplossing.

 

 

Sanitair

Na dichtvoegen en droogtijd kon dan eindelijk de loodgieter aan de slag. Hij heeft het toilet  en het bedieningspaneel aangesloten als ook het hoekfonteintje met de luxe, zwart uitgevoerde Victoria fonteinkraan. En omdat hij toch bezig was, gelijk de door de opdrachtgever aangeleverde spiegel, toiletrolhouder en plafondlamp aangebracht. Als laatste mocht de luchtafvoer aan het plafond.

 

Afwerking

Ter afwerking hebben we alle naden dichtgekit en de witkwast erbij gepakt voor een verse, waterafstotende laag op het plafond.